Sicilië dag 1 tot dag 5

21 september 2011

isola bella

Ilse en ik namen iets voor 14.00 de Fyra naar Schiphol waar we nog geen uur later veel te vroeg aankwamen.
Onze vakantie was nu eindelijk echt begonnen. We besloten op Schiphol gelijk onze koffers af te geven ( inchecken hadden we al online gedaan) en gingen door de douane..
Na een drankje bij de Starbucks, wat winkeltjes kijken en een hapje eten liepen we langzaam aan naar de juiste gate.
We vertrokken op tijd en na een tijd vliegen hadden we een schitterend uitzicht over de Zwitserse Alphen waar op sommige plaatsen behoorlijk was sneeuw lag.
Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Cantania stond de bus al te wachten, het laatste stukje moesten we met een shuttelbusje omdat de gewone bussen niet bij ons appartement kon komen.. Deze lag halverwege de berg in Toarmina. Er stonden ons behoorlijk wat dagen met heel veel traplopen te wachten :p

Het appartement was onwijs mooi en lag in een mooie mederitaanse tuin met een mooi uitizcht over de zee en Isola Bella.

ons appartement
Ons fijne appartement.

appartement
ons uitzicht

uitzicht Appartement @ Taormina
uitzicht vanaf het appartement

22 september 2011

Omdat we halvewege de berg zitten moeten we mochten we ergens heen willen altijd of tweehonderzoveel trappen omhoog of omlaag. Beneden was een kabelbaan dus als je naar beneden liep kon je de kabelbaan helemaal naar boven namen. ( hebben we in 11 dagen maar 3 keer gebruik van gemaakt )
Omdat er bij het hotel verder geen winkel of iets dergelijk was ( kon er alleen water, wijn en fris halen ) , gingen we op zoek naar een supermarkt.
We namen de trap omlaag staan we bijna beneden voor een gesloten poort.. DAMN, moesten we helemaal terug naar boven lopen en hadden we net buiten de poort de trap naar beneden moeten hebben..
kabelbaan naar boven genomen daar zou een supermarkt zijn, naja na lang zoeken en 10 kanten uitgestuurd te zijn uiteindelijk toch maar een mini market ingegaan ...

kabelbaan van Mazarro naar Taormina
kabelbaan
De rest van de dag, bij het appartement gebleven, lekker aan het zwembad gelegen, baantjes gezwonnen en in de middag kwam onze reisleidster van Arke om meer info te geven over Sicilië en mogelijk excursies om te boeken.
We boekte er 5 we wilde toch wel het een en ander zien van Sicilië en het openbaar vervoer is niet geweldig en met een auto daar rijden is ook niet bepaald veilig ...

Sicilie

23 september 2011

We hadden de wekker om 07.30 gezet, en een uur later zaten we in de bus naar Catania daar word elke dag op de zondag na een enorme markt gehouden.
Inmiddels al ik al behoorlijke spierpijn in mijn kuiten van al die trappen ( het gaf me een beetje troost dat 9 van de 10 mensen daar last van hebben die op Terra rossa verblijven XD ) .
We stonden even in de file maar naar ruim een uur kwamen we aan in Catania, waar we met een enorme omweg bij de markt aankwamen ( we waren verkeerd gelopen ) .
De markt was echt enorm en er zat totaal geen logica in.
's middags zijn we Toarmina in gegaan waar we het Griekse theater bezochten.
in ze zomermaanden worden hier zelf nog concerten gehouden .

@grieks theater

grieks theater

De rest van de dag weer heerlijk aan het zwembad gelegen bij het appartement, er verbleven onwijs veel Nederlands daar en we raakte aan de praat met een ouder echtpaar dat de dag erna naar huis zo gaan..
's avond hadden we bezoek toen we op onze veranda zaten van een Salemander die ons goed in de gaten leek te houden..
Toen we eenmaal naar binnen gingen, omdat we het toch niet zo fijn vonden en beest wat letterlijk boven je hoofd loopt zat er ineens ook eentje binnen boven het bed van Ilse...
Ieeuuwww........
Onze bovenbuurvrouwen kwamen helpen maar kregen hem niet te pakken uiteindelijk is iemand van de receptie met een visnetje achter dat beest aan gegaan.. XD

24 september 2011

04.45 ging de wekker best pijnlijk zeker in je vakantie. Vandaag was onze eerste excursiedag.
We zouden naar Monreale, Palermo ( hoofdstad ) en naar Cefalu gaan. met de bus doe je er z'n 3 a 4 uur over met de trein 6 uur, er rijden alleen van die oude boemeltreinen..
Onze eerste stop was Monreale waar we de Kathedraal bezochten.
Een mooie kerk, gelegen in een mooi kleine plaatsje net ver van Palermo vandaan.

Kathedraal Monreale

@kathedraal monreale

Altijd moest ik lachen als ik een groep toeristen achter een gids aan zag huppelen ..
Nu deed ik het zelf, 'follow the green umbrella today ' LOL
Vervolgens een bezoek naar Palermo zelf, en ik moet je eerlijk zeggen dat ik Palermo echt vond tegenvallen, we liepen er onwijs snel doorheen over een onwijs leuke grote markt, door de achterbuurt/het arme gedeelte bezochten de Kathedraal en verder hadden we een uurtje eigen tijd ook echt op een plaats waar niets te doen en te beleven was.

Kathedraal Palermo

Opera Palermo
voor het opera theater

Markt @ Palermo

Palermo

Het verkeerd in Palermo doet vooral waar het zelf zin in heeft, alles rijd kris kras door elkaar en men duwt continu op de toeter, dit is ook zowat het enige wat je daar hoorde op de hoofdwegen..
Heel anders dan hier in Nederland..

Verkeer in Palermo

Na Palermo gingen we nog naar Defalu, wauw wat was dat een onwijs mooi stadje..
onderweg reden we ook langst schitterende landschappen.

op weg naar Palermo

Op weg naar Palermo

we maakte met de groep een wandeling door de stad, op een van de weinige plaatsen in Sicilië heeft Cefalu een zandstrand.
Ook heeft deze stad het smalste steegje van het land.

smal steegje @cefalu

Eenmaal op het plein van Cefalu hadden we weer een uurtje vrije tijd.
Een erg gezellig plein met een mooie Kathedraal in het midden.

pleintje van cefalu

Na een lange dag kwamen we iets na 20 uur weer aan in Toarmina.
Moe maar voldaan.

25 september 2011
Rustdag vandaag geen wekker, maar voor 8 uur waren we beide alweer wakker.
We hadden besloten om vandaag naar het strand te gaan en een bezoekje te brengen aan Isola bella zelf. dat is een innimini eilandje in ze zee maar waar je vanaf het strand naar toe kan lopen, je hoeft maar een heel klein stukje door het water dat zo ondiep is dat je tot ver onder je knieen nog niet door het water loopt.

vanaf isola bella

Isola Bella is onbewoond en hoewel het super klein is is het net een doolhof waar totaal geen logica inzit om te lopen...
Buiten dat, was het wel erg mooi.

Sicilië

vervolgens terug naar het strand gegaan, een kiezelstrand, niet bepaald fijn om lekker op je handoek te gaan zonnen..
voor 5 euro per dag kon je er strandstoelen huren incl. tafeltje, parasolen het gebruik van de toilet en kleedhokjes. Wat we dus ook elke keer deden wanneer we het strand bezochten.
Het enige irritante op het strand was dat er om de 2 min mensen om je hangen om te vragen of je iets van ze wilt kopen of een massage wilt...
Dus op een gegeven moment is het zonnebril op niet meer kijken en vooral geen antwoord geven als ze weer aan je voeten staan te zeuren.

Sicilië

Genoeg voor nu, de andere dagen incl. fototjes, zullen ergens deze week volgen...

Rian

Ziet er gaaf uit!
Je hebt genoten zo te lezen!
XXX

Zowie

Leuuuuk! ^^ Ziet er mooi uit daar! xxx

Ina

Geweldig ziet er goed uit, wacht vol spanning op het vervolg